Blog

Recente blog-artikelen van BlackSatino

Hoe je zero-waste en 'corona-proof' combineert

Aangemaakt door Bas Schutgens | |   Hygiëne

In veel organisaties is de focus de afgelopen weken verschoven. Waar je begin van het jaar alle aandacht richtte op het realiseren van circulaire ambities, is door het thuiswerken - en nu het implementeren van Corona-maatregelen op kantoor - de aandacht van Facility Managers voor het realiseren van duurzame doelstellingen wellicht naar de achtergrond verschoven.

Maar sluit het een het ander uit? Wij denken van niet. Met de juiste maatregelen en de juiste hulp kun je blijven werken aan je lange termijn doelen, zodat je ook op het einde van het jaar je duurzame KPI’s gehaald hebt.

Neem bijvoorbeeld de hygiënerichtlijnen die zijn afgegeven voor kantoren, scholen en winkels. Deze richtlijnen zien toe op het frequent handen wassen met water en zeep en het gebruik van papieren handdoekjes om je handen te drogen.
Wil je deze maatregelen goed opvolgen, dan dien je de huidige situatie te evalueren. Zijn er voldoende faciliteiten en punten waar collega’s, bezoekers of scholieren hun handen kunnen wassen en drogen? Is uitbreiding nodig? Heb je aanvullende producten nodig? En wat doe je bijvoorbeeld met de gebruikte papieren handdoekjes? Want je wil voorkomen dat die bij het restafval komen.

Een ander voorbeeld zijn kartonnen koffiebekers. Nu kantoren weer in gebruik worden genomen, zal het verbruik van bekers weer toenemen. Gemiddeld zo’n 4 per dag per werknemer. En misschien nog wel meer, nu we extra alert zijn om bacterieverspreiding te voorkomen. Wat gebeurt er met al die gebruikte bekers? Net als handdoekpapier wil je voorkomen dat dit bij je restafval terecht komt.

Beide voorbeelden zijn belangrijk in het garanderen van een veilige, hygiënische werkomgeving én helpen bij het realiseren van je duurzame KPI’s. Hoe?

Kartonnen bekers en papieren handdoekjes kun je laten recyclen in toiletpapier voor jouw eigen organisatie. Zo reduceer je afval en ben je circulair bezig!

Wij denken graag met je mee hoe je ervoor kunt zorgen dat op kantoor de juiste voorzieningen getroffen zijn om veilig en hygiënisch te kunnen werken en tegelijkertijd daarbij te werken aan het realiseren van jouw duurzame doelstellingen, zoals bijvoorbeeld het reduceren van het restafval of het sluiten van kringlopen.

Wanneer je hierover met ons in gesprek wilt, kun je contact met mij opnemen via mail of
plan een belafspraak.

Terug