Blog

Recente blog-artikelen van BlackSatino

Concreet bijdragen aan de duurzame kpi’s van je organisatie

Aangemaakt door Lindie Feuler | |   Blog

In de meeste organisaties waar gestuurd wordt op verduurzaming zijn er KPI’s opgesteld. Zo draag je als organisatie uit wat je wil bereiken en wanneer je dit bereikt wil hebben. De manier waaróp is dan de vertaalslag naar deze duurzame doelstellingen die in alle lagen van de organisatie gemaakt kan worden. Als Facilitair Manager kun je ook de duurzame resultaten beïnvloeden. Het gaat dan verder dan het kiezen voor circulaire producten of oplossingen. Wanneer de impact van deze keuzes vertaald worden naar echte cijfers, kun je de daadwerkelijke bijdrage aan de KPI’s berekenen. En dat maakt het tastbaar!

Koers uitzetten en schakelen

Wanneer de organisatie haar strategische duurzame koers heeft uitgezet, is het tijd om te gaan schakelen. Breng energieverbruik in kaart en bekijk waar je kan besparen of 'vergroenen'. Hoeveel kilometers leggen je producten en collega’s elk jaar af en wat kun je doen om daar je CO2-voetafdruk te verkleinen? Is het mogelijk elektrisch vervoer in te zetten, thuiswerken te stimuleren of met je logistieke partner om tafel te gaan en de mogelijkheden te bespreken?

Het reduceren van CO2-emissies draagt enorm bij aan de ecologische voetafdruk van je organisatie. Maar ook het omzetten van je afvalstromen in grondstoffen. Een ton ingezameld kantoorpapier levert een CO2-besparing op van 194 kilo ten opzichte van verbranding. En papieren afvalstromen kunnen ingezet worden als grondstof voor toilet- en handdoekpapier. Zo zijn er wellicht ook andere afvalstromen die ingezet kunnen worden voor producten die je óók nodig hebt in je organisatie. Denk aan kartonnen koffiebekers of gebruikte papieren handdoekjes. Hiermee realiseer je een serieuze restafvalreductie op jaarbasis. WEPA kan helpen bij het verder onderzoeken van de kansen op dit gebied.

Lees ook ons blog over slimmer omgaan met je afval

 Samenwerking met leveranciers

Vraag je leveranciers naar hun milieuprestaties, daag ze uit om die te verbeteren en laat ze aantonen welke milieubesparingen je concreet realiseert met hun oplossing. Percentage restafvalreductie, vermeden CO2-uitstoot, energie- en waterbesparingen. Allemaal doelen die terug te leiden zijn naar harde cijfers. Samen met je leveranciers kun je aan de hand van kengetallen de concrete besparingen inzichtelijk maken voor de organisatie en naar buiten toe.

Milieubesparing met blacksatino

Wanneer je kiest voor BlackSatino in je toiletten, kunnen wij op basis van je verbruik voor je uitrekenen wat daarmee jouw impact is op water- energie- en CO2- besparingen. Wil je een indicatie van welke besparingen je kunt realiseren?

Doe dan snel de besparingscheck!

Terug